La natura torna a deixar-se fotografiar ben molla

Imatge de la riera major de Viladrau, Kim Arredondo

Aquests dies hem vist rius i rieres baixar enrabiats, plens d'aigua marronosa i en alguns moments violenta. També hem pogut observar com després es calmaven i començaven a omplir les lleres d'aigua ufanosa i brogent que ha fet augmentar les reserves dels embassaments. Aquest dimecres, amb més sol, moltes persones han sortit a veure el paisatge, i l'han trobat verd i amb boires i amb una natura exultant i molla que crida a l'excursió i a la fotografia.

Les fonts del Llobregat a Castellar de n'Hug es veien així avui. Feia anys que no tenien aquesta força i ni aquest aspecte.

La pluja ha anat caient de manera contínua i generosa aquest mes d'abril. Els aqüífers han començat a notar-ho i moltes fonts han recuperat també el seu aspecte generós.

La Font de l'Arç, a Vilada, al Berguedà, és un exemple clar dels usos de l'aigua. L'aigua que baixa pel rierol és conduïda fins al dipòsit municipal que abasteix la població d'aigua potable, de manera que la font en realitat només raja com a sobreeixidor o en situacions en què l'aigua circula en excés.

Les rieres del Maresme també ofereixen aquests dies la rara oportunitat de veure-les baixar amb aigua, i avui ja era ben neta i transparent com la de Pineda.

Alerta amb les allaus!

La temperatura ha baixat també aquests dies, amb la qual cosa la neu ha tornat a emblanquinar el Pirineu. I en alguns casos, com a Vallter, supera el metre de neu nova.

Molta precaució aquests dies, que aquesta acumulació de neu està fent que es generin allaus espontànies i la pujada de temperatures del cap de setmana accentuarà encara més el perill d'allaus.

Aquí hi ha la informació sobre el perill d'allaus al Pirineu.

 
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut