Divendres, temps 100% estable amb temperatures primaverals

Recta final de setmana amb temps força tranquil però amb la perspectiva d'un gran canvi de temps de cara a la setmana entrant

Néstor GómezActualitzat

Durant els propers dies, el temps estarà marcat per la ubicació concreta de l'anticicló. El seu moviment durant els propers quatre dies serà fonamental per determinar si farà fred o molt fred i si arriben ruixats o pluges, ja que desplaçarà cap a casa nostra les pertorbacions. Ara per ara, l'anticicló ubicat tot just a l'oest d'Irlanda ens continuarà enviant vent fresc o fred de nord. A data d'avui, no s'espera cap calorada per al que queda de mes.

Dia de sol a Roda de Ter (M. Àngels Roviró)

Sol i pocs núvols

En general, som davant una jornada de sol, amb pocs matisos. De matinada s'esperen núvols baixos al Baix Ebre i al Montsià, dels quals es poden desprendre alguns ruixats febles. Aquests ruixats es retiraran amb les primeres llums del dia. En paral·lel, potser a primera hora del dia hi haurà algun banc de boira o núvol baix cap a Osona o el Bages, de ràpida dissipació.

Temperatures ben variades, amb algues glaçades matinals

De matinada apareixerà alguna glaçada en algunes valls del Pirineu, com és el cas de la Cerdanya, en alguns punts al nord del pla de Lleida a l'entorn de la vall del riu Corb. En canvi, bona pujada de les temperatures màximes a tot el Pirineu i a les comarques de Girona, entre 4 i 8 graus. En algunes valls del Pirineu es tocaran els 20 ºC. En canvi, l'entrada de vent de mar cap a terra farà que al litoral de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona baixin entre 2 i 4 graus. Les màximes més altes del dia rondaran els 22 ºC a Ponent i a punts de la Catalunya Central.

I el cap de setmana...

Dissabte serà una jornada ben tranquil·la de sol amb una mica de tramuntana a l'Empordà. Diumenge, dia assolellat però amb núvols en augment a l'interior de Barcelona i de Girona, que cap al vespre deixaran alguns ruixats. En vent predominarà de sud.

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut